Patru morți, în Buzău, după ce un microbuz plin a fost lovit de tren. Unul dintre răniți, adus la Ploiești

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un microbuz cu 16 persoane a fost lovit în plin de tren, azi-noapte, în comuna buzoiană C. A. Rosetti. Accidentul s-a produs pe DN 2, la trecerea peste calea ferată de la Bâlhacu.

Potrivit șefului Poliției Rutiere Buzău, citat de opiniabuzau.ro, microbuzul era testat și deținea licență de transport. Acesta efectua o cursă dinspre Oradea către Tișița. Poliția spune că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice și luminoase.

Opiniabuzau.ro scrie că șoferul ar fi adormit sau i s-ar fi făcut rău la volan, spulberând barierele care erau lăsate.

Victimele sunt din Brăila, Galați și Vrancea, oameni care se întorceau de la muncă din Franța și Germania.

Trei persoane au murit pe loc, iar alte 13 au fost rănite grav după ce microbuzul ar fi fost târât aproximativ 200 de metri de trenul care circula pe ruta București - Galați. Trei dintre victime au ajuns la spital în stare critică, fiind vorba despre șofer (un bărbat de 50 de ani, din Vrancea) și o femeie, transportați la secția ATI de la Spitalul Județean din Buzău, dar și despre o femeie care a fost internată la ATI, iar azi-noapte transferată la Spitalul Județean din Ploiești.

Ulterior, una dintre femeile dintre femeile aflate în stare critică a murit, numărul deceselor în urma cumplitului accident ajungând la 4.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, citat de sursa amintită, celelalte victime au suferit diverse traumatisme, dar toate sunt stabilizate.

Sursa foto: opiniabuzau.ro

Image