fbpx

Patru premii pentru concurenții buzoieni, la Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”

Patru premii pentru concurenții buzoieni, la Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”

Image
Image

Patru din cele 12 premii acordate la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă “Romeo și Julieta la Mizil” au fost obținute de concurenți din Buzău. Printre aceștia s-au numărat și câștigătorii Marelui Premiu “George Ranetti” la secțiunile Poezie-adulți și Poezie-elevi.

Gala de premiere a ediției a XIV-a a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a avut loc la finalul lunii ianuarie, fiind organizată sub forma unui eveniment on-line găzduit pe platforma Zoom.

Organizatorii au acordat 12 premii pentru cele două secțiuni, Epigramă și Poezie, împărțite în alte două secțiuni: una pentru elevi și alta pentru adulți. Patru dintre distincții le-au revenit unor concurenți din județul Buzău.

La secțiunea Poezie-adulți, Marele Premiu “George Ranetti” a fost obținut de Mirela Grigore, din Buzău.

Din județul Buzău provin și Gheorghe Eftimie (câștigătorul premiului “Grigore Tocilescu” la secțiunea Epigramă-adulți), Cătălina Datcu, din Vadu Pașii, și Maria Cotigă, din Buzău, ambele eleve ale Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, câștigătoare ale Marelui premiu „George Ranetti”, respectiv premiului „Grigore Tocilescu”, la secțiunea Poezie-elevi.

Gala organizată on-line a reunit peste 100 de participanți, inclusiv nume de referință ale vieții culturale românești, dar și din Republica Moldova și Ucraina. Este vorba, de exemplu, despre  acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, acad. Nicolae Dabija, criticul Daniel Cristea-Enache, prof. univ. dr. Alexandru Șonea, președintele Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prof.dr. Doru Dumitrescu, inspector în Ministerul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. ing. Corneliu Berbente, de la Facultatea de Aeronautică, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.