Patru primării din Buzău amendate din cauza incendierii deșeurilor

deseuri incendiate buzau
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comisarii de mediu din cadrul GNM-CJ Buzău au aplicat, în ultimele zile, amenzi pentru mai multe administrații locale din comune pe raza cărora s-a constatat că sunt incendiate gunoaie.

Au fost vizate patru primării, totalul amenzilor ajungând la 60.000 de lei.

“În ultimele zile, comisari de mediu din cadrul GNM-CJ Buzău au constatat că, pe raza mai multor comune, sunt incendiate deșeuri și resturi vegetale în amestec cu alte categorii de deșeuri. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale reprezentanților UAT-urilor Podgoria, Cochirleanca, Pogoanele, Colți, amenzi în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea dispozițiilor legale privind Lg 211/ 2011 privind regimul deșeurilor cât și a Lg.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Au fost dispuse măsuri de salubrizare urgenta a terenurilor afectate de depunerile de deșeuri, interzicerea arderii deșeurilor cât și de informare a tuturor locuitorilor de prevederile legale în acest domeniu”, a anunțat Garda de Mediu Buzău.

În prima jumătate a anului, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău au efectuat 330 de controale planificate și neplanificate conform procedurii de inspecție și control, stabilite prin HG nr. 1005/2012 privind organizarea și  funcționarea Gărzii Naționale de Mediu, aplicând un număr de 127 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.728.000 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate inclusive pentru abandonarea de deșeuri reciclabile și menajere în alte locuri decât cele stabilite, depozitarea neconformă a deșeurilor, incinerarea deșeurilor cu încălcarea prevederilor legale, transportul deșeurilor reciclabile / menajere / de construcții și demolări / fără întocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri stabilite prin HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. “Au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, inclusiv de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportarea acestora la societăți autorizate, în vederea valorificării/eliminării”, au anunțat comisarii de mediu.

Image