fbpx

Peste 2.000 de copii din județul Buzău, pe lista beneficiarilor noului program "Masă caldă în școli"

Peste 2.000 de copii din județul Buzău, pe lista beneficiarilor noului program "Masă caldă în școli"

Image
Image

Ministerul Educației a modificat și lansat din nou, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență pentru aprobarea extinderii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi din unităţi de învățământ preuniversitar de stat. Pe noua listă se află trei școli din județul Buzău.

Anexa publicată de Ministerul Educației include 150 de unități de învățământ, cu peste 100.000 de copii. "În scopul realizării unei evaluări de impact a acestei măsuri, se impune o perioadă mai mare de timp, fiind necesară continuarea pilotării cel puţin un ciclu de învăţământ, în unităţile de învăţământ din comunităţile în care autorităţile locale s-au implicat în mod corespunzător în anul şcolar anterior. În acest sens, pentru realizarea unui studiu de impact referitor la motivarea pentru învățare și la creșterea eficienței efortului intelectual la vârste școlare diferite și în contexte de învățare diferite, printr-o alimentație echilibrată, se propune extinderea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din învăţământul preuniversitar de stat de la 50 la 150 de unități învăţământ. Cele 150 de unități învăţământ cu grade de complexitate și particularități educaționale diferite, propuse pentru a fi cuprinse în program sunt dispuse echilibrat la nivel național, în medii rezidențiale diverse - Urban (mare, mic, central, periferic)/ Rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), și vor avea statut de unități de învățământ pilot, conform prevederilor legale în vigoare, în care se va implementa programul", precizează inițiatorii proiectului.

Pe listă sunt incluse, din județul Buzău, Școala Gimnazială "Mihail Kogălniceanu" Buzău (872 de copii), Școala Gimnazială Vadu Pașii (1.030 de copii) și Școala Gimnazială Cătina (244 de copii).

Programul prevede acordarea, de la adoptarea ordonanței și până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din cele 150 de unităţi de învăţământ, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.