Peste 9.000 de intervenții ale echipajelor ISU Buzău, în 2019

Peste 9.000 de intervenții ale echipajelor ISU Buzău, în 2019
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a prezentat, săptămâna trecută, bilanțul pe anul 2019, care în cifre s-ar traduce în nu mai puțin de 9348 intervenţii, din care 7.253 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.. Incendiile la locuințe și cele de vegetație au reprezentat mai bine de jumătate din restul intervențiilor.

În zona de competenţă a I.S.U.J. Buzău s-au înregistrat, anul trecut, 465 de incendii, o cifră în creștere față de cele 439 de cazuri înregistrate în anul 2018. Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au intervenit la 3 incendii (0,65 % din totalul incendiilor), iar la 154 (33,12%) au intervenit în cooperare cu serviciile profesioniste.

"Pe timpul intervenţiilor la incendii au fost salvate 87 persoane și au fost  protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 67.636.250 lei", au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

O creștere semnificativă s-a înregistrat în cazul incendiilor de vegetație. Au fost înregistrate 682 de intervenții, față de numai 284 în anul precedent. La nivelul județului, focul a afectat peste 5.000 de hectare de teren.

Cu prilejul bilanțului, reprezentanții ISU Buzău au trecut în revistă și câteva dintre intervențiile de amploare pe care le-au avut anul trecut. Unul dintre cazurile asupra cărora s-au oprit a fost accidentul din 15 aprilie, la o trecere de cale ferată de le DN 2B, în localitatea C. A. Rosetti. Atunci a fost activat planul roșu de intervenție, după ce un microbuz a fost lovit în plin de un tren de călători. 12 persoane din autovehicul au fost găsite încarcerate, trei dintre ele fiind decedate. O a patra victimă a murit ulterior.

O altă intervenție dificilă a avut loc în luna august, la incendiul izbucnit la un centru de reciclare fier vechi și mase plastice din municipiul Buzău. Acțiunea de stingere a durat aproximativ 23 de ore și a mobilizat pompieri din Buzău, București-Ilfov, Prahova, Brăila, Vrancea și Ialomița.

Sursa foto: ISU Buzău

 

Image