fbpx

Piața Dacia din Buzău, complet transformată până la finalul anului

Piața Dacia din Buzău, complet transformată până la finalul anului

Image
Image

Contractul de lucrări pentru Piața Dacia a fost semnat, la finalul lunii decembrie, iar astfel intră în linie dreaptă unul dintre cele mai ample proiecte în derulare în municipiului Buzău.

“Am semnat contractul de lucrări pentru refacerea centrului orașului, în valoare de 5,7 milioane de euro, cu finanțare de la U.E. Până la sfârșitul lui 2022 vom avea schimbări majore în Buzău, ținând cont că vom avea gata atât noul centru, principalele străzi, dar și multe alte investiții”, a anunțat primarul Constantin Toma.

Investițiile vor viza Piața Dacia ca element de importanță strategică al infrastructurii urbane a municipiului, întrucât vorbim despre “o zonă de atracție, dar şi de tranzit, motiv pentru care este posibilă o abordare modernă în integrarea acesteia în rețeaua de mobilitate urbană, prin implementarea unei soluții de tip pietonal sau «share space», așa cum există în marile orașe ale Europei”, după cum se arată în prezentară proiectului.

În cadrul proiectului vor fi derulate lucrări pentru amenajarea zonei Piața Dacia, însemnând 13.748 mp suprafață zonă pietonală, 1.740 mp suprafață spații verzi și 554 mp suprafață alte construcții.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.