Plan roșu activat la Buzău. Microbuz cu copii, implicat într-un accident pe DN10. Intervin 9 echipaje ISU și SAJ, dar și un elicopter SMURD

plan rosu accident buzau
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un accident grav, cu multe persoane implicate, a avut loc, marți după-amiază, pe DN10, în județul Buzău. Planul roșu a fost activat la ora 13.36, în urma coliziunii între un microbuz de transport persoane și un autoturism. / UPDATE - Nouă persoane au fost transportate la spital, șapte dintre ele fiind copii din microbuz și din autoturismul implicat în accident.

 

Potrivit Prefecturii, accidentul s-a produs la km 27, fiind implicate, din primele date, un autoturism și un microbuz care transporta copii.

ISU Buzău menționează că impactul a avut loc între localitățile între localitățile Măgura și Ciuta.

"Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Misiunea este în dinamică", precizează reprezentanții ISU.

UPDATE 13.55 - "Pe DN 10 Buzău-Brașov, în apropierea localității Măgura, județul Buzău, a avut loc o coliziune între un microbuz școlar, în care se aflau 8 elevi, și un autoturism. Potrivit primelor date, șoferul autoturismului și un minor sunt răniți, aflați în evaluare medicală.

Traficul rutier se desfășoară pe un sens, alternativ, estimându-se reluarea normală a circulației în 30-45 de minute", a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

UPDATE 14.00 - Prefectura Buzău anunță că, din primele evaluări făcute de echipajele de urgență ajunse la fața locului, trei persoane ar fi rănite. Toate victimele sunt din autoturism.

Copiii, care erau transportați cu un microbuz școlar, ar fi coborât, fiind preluați de părinți, iar niciunul dintre ei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit datelor de până acum, impactul a fost unul frontal.

UPDATE 14.07 - ISU Buzău anunță un nou bilanț provizoriu al victimelor. Trei copii din microbuz, conștienți, necesită îngrijiri medicale.

Un alt copil preluat de părinți de la locul evenimentului a fost transportat la domiciliu, ulterior fiind solicitată o ambulanță pentru evaluarea medicală.

un adult, din autoturism, necesită îngrijiri medicale și a fost preluat de o ambulanță SAJ. 

UPDATE 14.08 - Ambulanța a informat Prefectura Buzău că trei copii și un adult vor fi transportați la spital.

Intervenția este în dinamică, iar cifrele pot suferi modificări.

UPDATE 14.19 - Nouă persoane sunt transportate, în total, la Unitatea de Primiri Urgențe. Este vorba despre doi adulți și șase copii preluați de la locul evenimentului, plus un copil pentru care un echipaj de la Ambulanță a fost chemat la domiciliu.

UPDATE 14.24 - Planul roșu de intervenție a fost dezactivat, anunță Prefectura Buzău.

UPDATE 14.50 - ISU Buzău a prezentat bilanțul final al evenimentului. Potrivit sursei citate, din cei nouă copii care se aflau în microbuz, șase au fost transportați la UPU Buzău, iar trei au refuzat transportul la spital. Șoferul nu a acuzat probleme medicale.

De asemenea, la spital au ajuns și cei patru ocupanți ai autoturismului, două femei și doi copii.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto cu caracter ilustrativ

 

 

 

Image