fbpx

PNRR – Fondul local. 52 de proiecte, din 39 de localități buzoiene, finanțate cu peste 130 de milioane de lei

PNRR – Fondul local. 52 de proiecte, din 39 de localități buzoiene, finanțate cu peste 130 de milioane de lei

Image
Image

Pentru componenta Fondul local din cadrul PNRR au fost aprobate, în cursul acestei săptămâni, 1.494 de noi proiecte, în valoare totală de 3.493.627.843,83 lei. 131 de milioane de lei este suma alocată, în această tranșă, inițiativelor propuse de autoritățile din Buzău.

 

Prin Fondul local sunt alocați bani pentru sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană. 52 de astfel de proiecte propuse de primării din Buzău au fost aprobate zilele trecute. În total, 39 de localități vor primi peste 131,7 milioane de lei.

Cele mai mari fonduri au fost aprobate pentru municipiul Buzău, care primește 46.723.511 de lei pentru “Creșterea mobilității urbane prin modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară” și încă 6.751.359 de lei pentru “Elaborarea în format digital a planului de mobilitate urbana durabilă al municipiului Buzău”.

Cele mai multe proiecte aprobate, trei, apar însă în dreptul comunei Movila Banului, care primește aproape 2,2 milioane de lei pentru piste pentru biciclete, respectiv pentru renovarea și eficientizarea energetică  a căminului cultural și a dispensarului.

Proiecte de peste un milion de lei au mai fost aprobate la Amaru (reabilitarea școlii gimnaziale), Beceni (cumpărarea unui microbuz electric), Breaza (creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei), Calvini (TIC – sisteme inteligente de management local), Cătina (TIC), Costești (reabilitarea căminului cultural), Glodeanu Sărat (creșterea eficienței energetice a clădirii grădiniței), Glodeanu Siliștea (creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei), Măgura (reabilitarea căminului cultural), Mihăilești (reabilitarea școlii), Pardoși (cumpărarea de microbuze electrice nepoluante), Pătârlagele (piste pentru biciclete și sisteme TIC), Robeasca (reabilitarea energetică a școlii), Săpoca (reabilitarea dispensarului), Scorțoasa (eficientizarea energetică a școlii din Balta Tocila), Siriu (creșterea eficienței energetice a clădirii grădiniței din Lunca Jariștei), Smeeni (cumpărarea unui microbuz electric și stație de încărcare pentru vehicule electrice), Tisău (cumpărarea unui microbuz electric și stație de încărcare pentru vehicule electrice), Topliceni (creșterea eficienței energetice a clădirii școlii Topliceni), Unguriu (piste pentru biciclete), Vadu pașii (sistem de monitorizare a spațiului public), Valea Salciei (reabilitarea clădirii școlii clădirii gimnaziale), Viperești (sisteme TIC), Zărnești (reabilitarea clădirii grădiniței din Sorești).

Acestora li se adaugă alte două proiecte mai mari: Construire locuințe pentru tineri si pentru specialiști din sănătate și învățământ plus amplasarea a șase stații de reîncărcare vehicule electrice la Pogoanele (9.478.700 de lei) și realizarea de piste pentru bicicliști în orașul Nehoiu (7.916.988 lei).

Lista proiectelor aprobate în cadrul PNRR – fondul local în noua etapă:

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.