fbpx

Prefectul de Buzău amenință cu plângeri penale împotriva celor care contribuie la răspândirea COVID-19

Prefectul de Buzău amenință cu plângeri penale împotriva celor care contribuie la răspândirea COVID-19

Image
Image

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, resimțită și la nivelul județului Buzău, alertează autoritățile. Prefectul Leonard Dimian a transmis, săptămâna trecută, un mesaj tranșant, subliniind că, în județ, riscul de infectare este acum mai mare decât în perioada stării de urgență, motiv pentru care va forma echipe de control pentru verificarea respectării măsurilor legale de prevenire a îmbolnăvirilor.

În mesajul transmis în mediul on-line, prefectul a insistat asupra faptului că "în ultima perioadă, numărul zilnic al infectărilor cu noul Coronavirus a depășit toate cotele înregistrate până acum, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă. Privesc cu îngrijorare faptul că apar, pe lista persoanelor infectate, cadre medicale sau lucrători în centrele speciale ale sistemului de asistență socială. Evoluția numărului de infecții cu noul Coronavirus în județul nostru arată mai multe lucruri pe care trebuie să le subliniez. Pandemia este departe de a fi trecut. Pandemia nu ține cont de măsurile de relaxare, ci dimpotrivă, evoluția ei este favorizată de acestea. În Buzău nu avem focare de infecție, pe care să le izolăm prin carantină și să le neutralizăm. Avem transmitere comunitară. Nivelul de vigilență a cetățenilor față de pericolul reprezentat de Covid-19 a scăzut la un nivel îngrijorător".

Acesta a acuzat "nivelul îngrijorător al manipulării pe rețelele de socializare și atitudinea iresponsabilă a unor oameni politici".

" În primul caz, este dezarmant să vezi ce nebunie este pe internet și pe rețelele de socializare, câte știri false și câte îndemnuri la nesupunere civică și încălcare a măsurilor de prevenire stabilite de Guvern. Unii susțin că rezultatele transmise de specialiștii Direcțiilor de Sănătate Publică sunt făcături, iar alții, de exemplu, susțin pur și simplu că pandemia nu există, că este o invenție. Sunt de părere că Statul trebuie să își întărească intervenția în această zonă. În al doilea caz... Sunt prefectul unui județ în care, în perioada stării de urgență sau cel puțin pentru o mare parte a acesteia, măsurile speciale de prevenire și-au dovedit eficiența. Am coordonat acest proces la nivel județean și am ținut să transmit buzoienilor, ori de câte ori am avut ocazia, mesajul de a sta acasă și de a se proteja cât pot ei de mult în fața virusului. Toate acestea, împreună cu eforturile polițiștilor, jandarmilor, efectivelor ISU, specialiștilor Direcției de Sănătate Publică și comitetelor locale pentru situații de urgență, au avut ca rezultat protejarea foarte eficientă a județului nostru în fața Coronavirusului. După această etapă, scăderea  numărului zilnic de infectări și de decese comunicat de Guvern a susținut trecerea la etapa mai blândă a stării de alertă. (...) Responsabilitatea a trecut aproape cu totul la cetățeni, la fiecare dintre noi. (...) Cer tuturor instituțiilor locale angrenate în lupta pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului să își sporească nivelul de atenție și de intervenție în această perioadă. Solicit aleșilor locali să scoată Coronavirusul de pe agenda politică și să îl treacă pe agenda publică, cea pentru a cărei gestionare sunt plătiți din bani publici. Voi constitui echipe de control pentru verificarea respectării măsurilor legale pe tema Covid-19 și nu voi ezita să fac plângeri penale tuturor celor care contribuie la răspândirea virusului", a avertizat prefectul de Buzău.

În încheierea mesajului, acesta le-a cerut locuitorilor județului să respecte, în zontinuare, măsurile de igienă, de protecție și de distanțare socială.

Până vineri, în Buzău au fost înregistrate 369 de cazuri, din care 116 confirmate în perioada 12-19 iunie.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.