Premii de 40.000 de lei, de la bugetul local, pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat

Premii de 40.000 de lei, de la bugetul local, pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Local Buzău va dezbate, în ședința din această săptămână, un proiect de hotărâre care propune acordarea de granturi în valoare de 40.000 de lei unităților de învățământ.

Finanțarea ar avea scopul precis, de a-i premia pe elevii care, în acest an, au obținut media 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat.

"Având în vedere că la examenul susținut de elevii clasei a VIII-a, 11 dintre ei au fost notați cu media 10, propunem acordarea pentru fiecare a unui premiu în valoare de 2.000 lei/elev. De asemenea, la examenul de Bacalaureat, 6 elevi au fost notați cu media 10. Pentru aceștia propunem acordarea unui premiu în valoare de 3.000 de lei/elev. pentru efortul depus, pentru exemplul pe care acești copii extraordinari ai orașului nostru îl dau comunității, municipiul Buzău propune premierea în cadru festiv a acestora", scrie inițiatorul proiectului, în referatul de aprobare.

În aceeași ședință, aleșii locali vor dezbate și un proiect privind aprobarea de burse pentru elevii de la cursurile cu frecvenţa din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pe anul 2021. Documentul stabilește patru categorii de burse (performanță, merit, de studiu și sociale), de 70 de lei pe lună, care vor fi acordate timp de nouă luni, pe durata cursurilor școlare.

 

 

Image