fbpx

Primăria Buzău vrea să acorde, în următorul an școlar, patru categorii de burse pentru elevi

Primăria Buzău vrea să acorde, în următorul an școlar, patru categorii de burse pentru elevi

Image
Image

Primăria Buzău a publicat, în transparență decizională, un proiect de hotărâre prin care aprobă acordarea de burse, în anul școlar următor, pentru mai multe categorii de elevi.

Potrivit proiectului aflat în consultare publică, de burse de performanță vor beneficia elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şi concursuri şcolare la nivel naţional. Pentru pentru elevii cu rezultate deosebite obţinute la competiţii, olimpiade şi concursuri şcolare la nivel judeţean sunt prevăzute burse de merit.

Proiectul de hotărâre mai face referire la acordarea de burse de studiu pentru elevii care provin din familii cu venituri mici și de burse sociale pentru elevii care se încadrează în categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevii din mediul rural care sunt şcolarizaţi în altă localitate, situaţii materiale grele).

Măsura urmărește motivarea copiilor care vor să facă performanță în orice domeniu și încurajarea acestora pentru participarea și implicarea cât mai activă la nivelul învăţământului buzoian, respectiv susținerea învățământului buzoian și asigurarea posibilității, pentru cadrele didactice, de a descoperi copii talentați în orice domeniu, de a-i promova și susține pentru a participa la competiţii de nivel superior.

Criteriile specifice de acordare a burselor vor fi stabilite în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, în limita fondurilor stabilite prin bugetul local.

Cuantumul unei burse va fi de 90 lei/ lună, sprijinul fiind acordat pe durata cursurilor, adică timp de nouă luni pe an.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.