fbpx

Zeci de primari din Buzău, inclusiv de la PNL, i-au cerut premierului să nu le schimbe prefectul susținut de PSD

Image
Image

Prefectul de Buzău este unul dintre cei aproape 30 de prefecți eliberați din funcție de premierul Ludovic Orban prin hotărârile adoptate marți, în ședința de Guvern. Cazul Adrianei Carmen Ichim este, însă, unul aparte. Deși a fost susținută de PSD, zeci de primari, social-democrați dar și câțiva liberali, au înaintat la București un memoriu prin care i-au cerut prim-ministrului să o mențină în funcția de prefect.

"Având în vedere activitatea desfășurată de prefectul județului Buzău, doamna Carmen Adriana Ichim, în perioada în care a exercitat această demnitate (aprilie 2017 - prezent), vă rugăm să o mențineți în funcție. În cei doi ani de mandat a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulți ani, legat de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situații de urgență, nivelul de implicare și expertiza în acest domeniu fiind determinante pentru soluționarea lor. Menționăm că acest demers este susținut de toți primarii județului Buzău, indiferent de apartenența politică, fapt ce dovedește că doamna carmen Adriana Ichim a activat cu profesionalism și celeritate în toate cirumstanțele, fără a ține cont de partidul din care aleșii locali au făcut parte", se arată în memoriul inițiat chiar de un liberal și semnat de trei primari PNL, 39 de primari PSD și de vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Robert Petre, document publicat de stiripesurse.ro. Județul Buzău are două municipii, trei orașe și 82 de comune.

Citiți și:  Prefectul de Prahova, eliberat din funcţie, alături de alţi 39 de prefecţi şi subprefecţi

În ciuda acestui emsaj transmis de edili, Guvernul a aprobat, în ședința de marți, inclusiv hotărârea privind "încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Buzău de către doamna Ichim Carmen-Adriana".

Citiți și: SURSE: Noul prefect de Prahova ar putea să vină de la ANAF

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.