Primarul Buzăului vrea aeroport la baza militară Boboc

constantin toma prima buzau baza boboc
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La Buzău a început o campanie de informare în pregătirea referendumului din 26 septembrie, pentru unirea municipiului cu localitatea vecină, Țintești. Primarul Constantin Toma a anunțat, în cadrul acestui demers, că unul dintre obiectivele administrației locale ar fi ca, pe un aerodrom din apropiere, să fie înființat și un terminal civil.

Edilul se referă la baza militară Boboc, unde funcţionează Şcoala de Instruire a Forţelor Aeriene. Constantin Toma crede că aici ar putea funcționa și un terminal civil, pentru mărfuri și persoane.

„Unul din punctele importante este de a avea un aeroport viabil la Boboc. Avem baza aeriană de la Boboc cu o mulţime de specialişti ce ne-ar putea fi de folos pentru a înfiinţa aici un terminal de călători şi de mărfuri. Un investitor e atras atât de autostradă, cât şi de accesul la un aeroport prin care să îşi transporte marfa şi să poată călători cât mai uşor. În regiunea de sud-est sunt peste 3 milioane de oameni care nu au acces direct la un aeroport. Cel mai apropiat aeroport de Buzău este Otopeniul, care este super aglomerat, iar când este  ceaţă pe Otopeni se aterizează ori la Sibiu, ori la Kogălniceanu. Pentru dezvoltarea sustenabilă  a unui oraş este obligatorie înfiinţarea a unui aeroport civil pentru călători şi marfă. Au piste, au turn de control de ultimă generaţie şi specialişti de înaltă clasă care ne pot ajuta în înfiinţarea şi funcţionarea acestui obiectiv extrem de important. Cred şi am speranţe că vom realiza acest obiectiv pentru că factorii de decizie, inclusiv cei de la putere cu care am discutat sunt pentru un asemenea proiect şi după referendumul din 26 septembrie voi acţiona pentru a-l înfiinţa", spune Constantin Toma într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, în cadrul campaniei de informare în vederea derulării referendumului.

“Înființarea Aeroportului Civil, pentru călători și marfă, la Boboc, dar și înființarea de clustere economice și parcuri industriale, de o parte și de alta a viitoarei autostrăzi A7  București - Ploiești – Buzău - Pașcani – Siret, sunt obiective legate foarte strâns de dezvoltarea puternică a economiei buzoiene, ceea  ce va însemna o mulțime de locuri de muncă mai bine plătite, dar și mai mulți bani la bugetul local, pentru investiții publice majore”, a argumentat edilul.

 

 

Image