Proiect de 10 milioane de lei pentru modernizarea unei clădiri a CJ Buzău

Proiect de 10 milioane de lei pentru modernizarea unei clădiri a CJ Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consilierii județeni din Buzău au aprobat, săptămâna trecută, hotărârea privind promovarea proiectului care se referă la modernizarea, cu accent pe eficientizarea energetică, a unei clădiri din Buzău, aparținând CJ.

Proiectul, cu o valoare estimată la 10.094.996,84 de lei, va fi derulat în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, coordonat de Administrația Fondului pentru Mediu. “Se aprobă Bugetul proiectului «Eficientizare energetică a clădirii administrative C3 din incinta imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul N. Bălcescu, nr.48», în valoare totală de 10.094.996,84 lei, din care: 4.924.638,54 lei cheltuieli eligibile și 5.170.358,30 lei cheltuieli neeligibile”, menționează hotărârea CJ.

Clădirea va fi modernizată, recompartimentată şi eficientizată energetic. Imobilul va dispune de birouri, sală de ședințe, dar și de cantină și sală de mese.

"Este un lucru important mai ales că spaţiul unde ne desfăşurăm activitatea nu este spaţiul nostru şi nu putem investi sau să atragem fonduri europene. (Clădirea – n.r.) Va avea birouri, va fi reabilitată din punct de vedere termic şi energetic şi va fi reabilitată şi la structură. În premieră, pe lângă birouri şi săli de şedinţă, noul sediu va avea şi cantină şi sală de masă. Aşa e corect. Va fi şi o sală de şedinţă a Consiliului Judeţean, o sală care să fie la nivelul anilor 2020-2021. Să nu uităm că sala în care ne-am desfăşurat activitatea a fost construită la nivelul nevoilor anilor ‘70. Asta nu înseamnă că vom renunţa la spaţiile din vechiul sediu pentru că avem o grămadă de instituţii care îşi desfăşoară activitatea în diferite spaţii şi vreau să genereze de aici servicii mai bune pentru cetăţeni, să facem absolut totul integrat, să nu mai fie nevoie să se mai deplaseze oamenii în altă parte”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Imobilul modernizat va asigura nu doar condiții mai bune pentru funcționarii instituției, ci și pentru acordarea serviciilor către cetățeni, a mai punctat acesta.

 

 

Image