fbpx

Proiect pentru acordarea de subvenții familiilor nevoiașe din Buzău, la plata facturilor de apă și canalizare

Image
Image

Administrația locală din Buzău a lansat în consultare publică, la început de an, proiectul inițiat de primarul municipiului, Constantin Toma, care propune acordarea de subvenții, la plata facturilor de apă și canalizare, pentru familiile cu o situație materială precară.

Proiectul propune acordarea unui ajutor lunar în vederea plății serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, pentru familiile și persoanele singure cu domiciliul în municipiul Buzău, care au veniturile lunare pe membru de familie sub valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată. Autoritățile speră ca acesta să fie adoptat și să poată intra în vigoare de la 1 martie, dată la care devine valabil regulamentul pentru acordarea sprijinului financiar.

"În conformitate cu prevederile legale propun acordarea de ajutoare lunare pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în compensare procentuală de 100% în limita unui consum de apă, respectiv a unei cantități de apă uzată evacuată la reţeaua de canalizare de 75l/persoană/zi, familiilor și persoanelor singure cu domiciliul în municipiul Buzău al căror venit lunar pe membru de familie este sub valoarea netă a salariului minim brut pe ţară garantat în plată. Ajutoarele lunare pentru plata serviciului de alimentare cu apă și canalizare se vor acorda conform Regulamentului aprobat care este anexă la prezenta hotărâre. Hotărârea privind acordarea ajutorului lunar în vederea plății serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pentru familiile și persoanele singure cu domiciliul în municipiul Buzău, care au veniturile lunare pe membru de familie sub valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată va intra în vigoare cu 01.03.2020", specifică referatul semnat de primarul din Buzău.

Potrivit Regulamentului atașat proiectului, ajutorul lunar pentru plata serviciilor de alimentare cu apă și canalizare va fi acordat pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere, iar beneficiarii vor avea obligația ca, din 3 în 3 luni, să prezinte la serviciul de specialitate acte de venit (adeverințe de salariu, documente emise de organele fiscale din care să reiasă veniturile membrilor familiei, etc) și declarația pe proprie răspundere privind componența familiei care să demonstreze încadrarea în limitele de venit, în caz contrar se va dispune suspendarea acordării ajutorului pe o perioadă de trei luni și, ulterior, încetarea de drept a acestuia.

De asemenea, beneficiarii vor trebui să înștiințeze autoritățile cu privire la modificările intervenite în situația veniturilor familiei. Regulamentul prevede că, în cazul acordării ajutorului lunar pentru plata serviciului de alimentare cu apă și canalizare în mod necuvenit, suma plătită se va recupera de la beneficiar de către serviciul de specialitate al primăriei și va fi transformată în venituri la bugetul local.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.