Proiect privind acordarea de facilități, la Buzău, pentru proprietarii de mașini electrice

Proiect privind acordarea de facilități, la Buzău, pentru proprietarii de mașini electrice
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Buzău a lansat, în consultare publică, un proiect de hotărâre care vizează modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului.

Proiectul vizează acordarea de facilități proprietarilor de mașini electrice, la utilizarea parcărilor publice cu plată și a parcărilor rezidențiale.

Concret, în baza acestei inițiative, s-ar acorda “gratuitate pentru ocuparea locurilor de parcare în parcările de reședință din Municipiul Buzău” și “gratuitate pentru ocuparea locurilor de parcare din parcările publice cu plată din Municipiul Buzău, pentru o perioadă de maxim 2 ore”.

Inițiativa este menită să încurajeze utilizarea acestei categorii de vehicule în condițiile în care, așa cum precizează raportul de specialitate atașat proiectului, la nivelul municipiului Buzău sunt înmatriculate doar în jur de 30 de autoturisme electrice.

Proiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local Buzău cel mai devreme luna viitoare, întrucât, până pe 15 ianuarie, autoritățile locale așteaptă eventuale propuneri, sugestii sau opinii cu privire la această inițiativă.

 

 

Image
Image