Conducerea Primăriei Buzău susține o serie de proiecte referitoare la producție ecologică și și-a propus ca zona să ajungă pe primul loc în România, la acest capitol.
“Administrațiile locale din țara noastră ar trebui să aibă un rol mult mai activ pentru promovarea consumului produselor eco și implicit a unei producții locale. Hrana bio înseamnă sănătate și viață lungă!
Primăria Buzău a acționat și va acționa alături de toți cei interesați pentru a se consuma și pentru a se produce cât mai multe produse ecologice.
Produsele ecologice înseamnă și grija față de sol care a pierdut foarte mult din fertilitate din cauza agriculturii intensive.
În câteva săptămâni vom avea gata proiectul tehnic pentru «Centrul de educație în domeniul permaculturii și hranei sănătoase», în jurul «Casei Grădinarului» din Parcul Marghiloman, unde toți copiii din școlile buzoiene vor învăța să cultive ecologic și să se hrănească sănătos.
S-a realizat deja prima «școală circulară», la Școala nr 11, unde funcționează și o seră didactică
Prin preluarea și a canalului «Iazul Morilor», sperăm să producem și să consumăm cele mai multe produse ecologice din România,”, a declarat primarul Constantin Toma.
Tot în Buzău există “Banca de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice”, care va ajuta la cultivarea de legume din semințe românești certificate.
Edilul a subliniat că România ocupă ultimul loc în U.E. și la capitolul consum de produse ecologice. “Dacă în Germania există o piață de 15 miliarde de euro pentru produsele bio, în România este de doar 41 milioane de euro, iar banii cheltuiți pe mâncare bio în U.E. reprezintă 102 € pe cap de locuitor pe an, în timp ce în România cheltuim doar 2,1€. Administrațiile locale din țara noastră ar trebui să aibă un rol mult mai activ pentru promovarea consumului produselor eco și implicit a unei producții locale”, consideră Constantin Toma.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!