fbpx

Proiectul “Școala din parc”, derulat la Buzău, a fost premiat de Guvernul României

Proiectul “Școala din parc”, derulat la Buzău, a fost premiat de Guvernul României

Image
Image

Administrația locală din Buzău a primit titlul de Campion al Educației din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, pentru un proiect derulat vara trecută.

“Școala din parc”, un proiect după un concept unic în România, s-a derulat în perioada iunie – iulie și a avut în jur de 5.000 de beneficiari, potrivit datelor furnizate de administrația locală. Pe durata acesteia, zilnic, în Parcul Tineretului și Parcul Marghiloman au fost derulate acțiuni dedicate copiilor, începând de la activitățile recreative ale Bibliotecii Județene  și continuând cu ateliere de pictură, țesături, lectură, olărit, pictat pe pânză, benzi desenate, jocuri muzicale, parfumuri, rame foto, teatru, creare de marionete. Periodic, copiii au putut lua parte și la cursuri de limbi străine sau urmări spectacole de teatru.

Proiectul a atras atenția și șa București. “Iată că proiectele pe care le punem în aplicare la Buzău sunt premiate atât la nivel național, dar și internațional. Pe 2 ianuarie 2022, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a premiat 5 organizații care s-au distins prin activitatea lor din ultimii 3 ani, în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă. La categoria «Administrație Publică», Primăria Municipiului Buzău a primit titlul de Campion al Educației, pentru proiectul «Școala din Parc». Proiectul a fost implementat și dezvoltat de două tinere ambițioase și inovative, Oana Matache - viceprimar al municipiului Buzău și Florina Potîrniche - directoarea Centrului Cultural și Educațional «,Alexandru Marghiloman»”, a anunțat primarul Constntin Toma.

Campionii au fost selectați în urma unei competiții la care s-au înscris peste 150 de organizații, dintre care 132 au fost considerate eligibile și au intrat în jurizare.

Distincția completează palmaresul în care se regăseau, deja, premiul I în competiția organizată de Ambasada Franței – “Orașe Durabile” și premiul Excelență în Educație oferit Buzăului de Gala Asociației Municipiilor din România. Acestea reprezintă recunoașterea pentru numeroasele proiecte unice derulate anul trecut, la Buzău, dintre care amintim „Prima școală circulară din România și U.E.” - Școala Gimnazială nr.11 (2.000 de beneficiari), „Micii Grădinari” (peste 5000 de beneficiari), „Buzăul citește” (20.000 de beneficiari), „AnTanTe, primul festival educațional-cultural din Buzău” (3.000 de beneficiari), „Școala din cartier” (500 de beneficiari din cartierele Micro3, Poștă, Simileasca și Micro 14), „Clubul de Robotică” (200 de beneficiari), Lansarea manualelor de istorie și geografie a județului Buzău - pentru învățământul gimnazial și „Clase de inspirație finlandeză”- o premieră națională în sistemul public educațional (2.000 de beneficiari).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Facebook/ Școala din parc

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.