fbpx

Proiectul pentru construirea unui nou spital prinde contur, la Buzău

Proiectul pentru construirea unui nou spital prinde contur, la Buzău

Image
Image

Un parlamentar de Buzău a anunțat, săptămâna trecută, că a început demersurile pentru ca un nou spital să fie construit în municipiul reședință de județ.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că principalul său obiectiv, în acest mandat, este ca Buzăul să aibă un spital municipal nou, construit de la zero. Acesta spune că deja a avut o primă discuție, pe acest subiect, cu primarul Constantin Toma, iar în zilele următoare este programată o întâlnire, pe aceeași temă, la Ministerul Fondurilor Europene.

„Am avut o discuție lungă și constructivă cu primarul Toma pentru a găsi un teren potrivit pentru construirea unui spital modern, pe fonduri europene.

Voi avea o întâlnire cu ministrul fondurilor europene, domnul Cristian Ghinea pentru a găsi soluții concrete pentru finanțarea acestui obiectiv vital pentru Buzău!”, a anunțat săptămâna trecută deputatul Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul a transmis, într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, că își dorește ca noul spital municipal să aibă inclusiv o secție modernă de Oncologie, dar și una de Pediatrie, întrucât “spun specialiștii de aici că un spital de copii ar fi o investiție prea mare. Mă concentrez acum pe discuții cu autoritățile locale, indiferent de partidul politic”.

Ungureanu a mai spus că primarul Buzăului, Constantin Toma, i-a dat asigurări că va căuta un teren potrivit pentru realizarea unui asemenea obiectiv major. În opinia parlamentarului, “Spitalul Județean are circuite nefuncționale și orice proiect de modernizare nu ar însemna decât o cârpeală. Așa că investim cu cap și în Spitalul Județean, voi merge și acolo”.

 

Foto cu caracter ilustrativ (romaniajournal.ro)

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.