Proteste ale părinților și dascălilor, la Buzău, pentru reînființarea unei școli. De ce nu poate fi aplicată decizia CA Ploiești, privind suspendarea comasării a două unități de învățământ

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cazul Școlii nr. 6 din Buzău, comasată din acest an școlar cu o altă unitate de învăţământ din municipiu, se tranșează, mai nou, în stradă. Asta după ce o instanță a emis deja o decizie privind suspendarea măsurii, însă ea nu poate fi pusă în aplicare deocamdată.

Părinți și cadre didactice au protestat, în municipiul Buzău, în fața sediului ISJ și în fața Primăriei, solicitând reînființarea Școlii nr. 6, comasată cu Școala nr. 16. "Vom contacta un executor judecătoresc pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Dar, ţinând cont că s-au petrecut atât de multe greşeli, vom face plângeri penale, începând de la director de şcoală, Inspectorat Şcolar, Primărie şi probabil şi ARACIP", a declarat liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Buzău, Mihai Ghelase, pentru Agerpres.

Inspectorul școlar general al ISJ Buzău, Florina Stoian, a confirmat că instanța a decis suspendarea hotărârii de comasare până la finalizarea procesului, dar acţiunea de revenire la starea iniţială este mult mai complexă, deoarece hotărârea CA Ploiești poate fi aplicată după ce ministrul Educației emite un ordin în acest sens. Aceasta a mai susținut că alte probleme sunt legate de contractele dascălilor, pentru că ele sunt încheiate cu noua școală și revenirea ar trebui să se facă tot prin acțiuni în instanță, dar și că unele cadre didactice ar prefera să rămână la Școala nr. 16, datorită condițiilor mai bune de aici.

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat, la începutul acestei luni, într-un dosar deschis în vară, de Sindicatul Liber Învățământ Preuniversitar - FEN Buzău, privind o hotărâre de comasare a două școli din municipiul Buzău. Instanța a decis suspendarea deciziilor care au dus la această măsură, printr-o hotărâre care este executorie, dar nu definitivă.

Dosarul judecat la Curtea de Apel Ploiești a vizat comasarea școlilor "Ion Creangă" și "General Grigore Baștan", hotărâre argumentată de autoritățile locale prin numărul mic de elevi de la Școala nr. 6.

Citiți și:  Curtea de Apel Ploiești a suspendat comasarea a două școli din Buzău

 

Image