Rețea de traficanți de droguri, din care făceau parte și minori, destructurată de DIICOT Buzău

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii DIICOT Buzău și ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat, săptămâna trecută, 42 percheziții domiciliare pe raza județului, dar și a municipiului București, într-un dosar vizând un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

Anchetatorii spun că rețeaua ar fi acționat în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, pe raza județului Buzău, gruparea fiind formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani. Acestea procurau  droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (comprimate MDMA) și diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. Grupul se ocupa și cu transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea și revânzarea drogurilor către consumatori din municipiul Buzău și comunele limitrofe, precum și din municipiul București.

"Gruparea infracțională era structurată pe mai multe paliere: primul palier – dealeri principali cu ramificații în alte județe sau în străinătate de unde erau procurate substanțele interzise; al doilea palier – dealeri secundari care se aprovizionau în comun de la dealerii principali sau își ofereau spre vânzare substanțe în mod reciproc; al treilea palier - consumatori/revânzători care se aprovizionau de la dealerii principali și secundari, care revindeau o parte din substanțe pentru a-și asigura consumul propriu în mod gratuit. Substanțele interzise erau procurate în principal de pe raza județului Galați și a municipiului București, precum și direct din afara României și oferite către consumatori pe raza județului Buzău, prețurile variind în funcție de tipul de substanță interzisă comercializată, după cum urmează: 50-60 lei/gram canabis, 50-60 de lei/comprimat de drog de mare risc, 10 lei/pachețel de substanțe psihoactive. De asemenea, s-a constatat faptul că, membrii rețelei erau extrem de precauți în desfășurarea activității infracționale, oferind spre vânzare substanțe interzise doar persoanelor cunoscute și evitând discuțiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe", au anunțat procurorii DIICOT.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploiești, Bacău, București, Galați, Dâmbovița, Ialomița și Vrancea, precum și a celor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău, beneficiind de suportul de specialitate a fost asigurat al Direcției Operațiuni Speciale. La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

 

 

 

Image