Referendumul de unire a municipiului Buzău cu Țintești a fost RESPINS

Referendumul de unire a municipiului Buzău cu Țintești a fost RESPINS
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Referendumul organizat în weekend, la Buzău, pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești a fost respins, întrucât nu a fost îndeplinită condiția obligatorie, ca în fiecare din cele două localități să fie peste 30%.

 

Potrivit datelor de la închiderea urnelor, puțin peste 10% dintre buzoieni s-au prezentat la urne. Chiar dacă, la Țintești, interesul pentru referendum a fost mult mai mare, nu a fost suficient.

“Dragi buzoieni,

Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești!

Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.

Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm  și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru.

Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului.

Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect! Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine.

Doamne, ajută-ne!”, a scris pe pagina sa de Facebook primarului Buzăului, Constantin Toma, după închiderea urnelor.

80 de secții de votare au fost amenajate, în cele două localități, pentru acest referendum.

Prezenţa la urne a fost de numai  10,68% în municipiul Buzău şi 43,03 % în comuna Ţinteşt.

Pentru ca referendumul să fie valabil, la urne ar fi trebuie să se prezinte cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar cel puţin 50% plus unu să fie de acord cu comasarea celor două localităţi.

 

Image