Scandal în Buzău! Prefectura a decis să transforme o tabără școlară în centru de carantină pentru persoanele care ar putea avea coronavirus

Scandal în Buzău! Prefectura a decis să transforme o tabără școlară în centru de carantină pentru persoanele care ar putea avea coronavirus
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O decizie a autorităților din Buzău a stârnit revoltă în comuna Beceni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ca tabăra şcolară din localitatea Arbănaşi, în comuna buzoiană Beceni, să fie folosită ca locaţie pentru carantinarea pacienţilor suspecţi de coronavirus. Un pavilion cu 20 de locuri a fost transmis în folosință de Direcţia pentru Sport şi Tineret, existând și posibilitatea extinderii capacității de cazare. La nevoie, potrivit prefectului Leonard Dimian, DSP va asigura personalul medical şi materialul dezinfectant.

Autoritățile locale nu sunt, însă, încântate de idee. Primarul comunei Beceni, laurențiu Constantin, a publicat, pe o pagină de Facebook a localității, un mesaj adresat cetățenilor din comună, arătând că starea în care se află imobilul pe care mai-marii județului vor să-și transforme în centru pentru carantină face din această decizie "un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni".

"Prefectura Buzău a luat decizia ca Tabără Școlară de la Arbănași să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infectiei cu Coronavirus. Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni. Într-o astfel de situație, nefiind una de urgență, consider că Prefectura Buzău are timpul necesar să pregătească și să amenajeze o altă locație situată într-o altă zonă a județului și care să fie destinată unei zone de carantină, cum au făcut și alte orașe și județe din țară pentru a evita riscul unei contaminări. Nu este posibil să ne batem joc de sănătatea unor oameni supuși unor investigații, cum nu este posibil să ne batem joc nici de locuitorii comunei Beceni și ai Văii Slănicului. Fac apel la toți factorii de decizie să cântărească bine această hotărâre luată, întrucât consider că această decizie a fost luată nefiind informați și neștiind că în acest moment fosta Tabăra Școlară de la Arbanași nu îndeplinește condiții nici pentru cazarea copiilor", a explicat edilul.

Acesta a anunțat că va înainta instituțiilor statului memorii justificative "care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoștință de cauză și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri".

"În cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar acțiunea va fi ferma și bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locație părăsită. Prin urmare, fac apel la calm tuturor locuitorilor comunei Beceni și vă promit că îmi asum o luptă cu aceste personaje care nici măcar nu știu unde este situată și cum arată fosta Tabăra Școlară Arbănași", a mai scris edilul.

Conducerea administrației locale a lansat și o petiție on-line prin care încearcă să strângă semnături împotriva acestei decizii.

La momentul luării hotărârii, potrivit conducerii DSP Buzău, în județ erau 17 persoane venite din China, din care cinci localnici și 12 persoane de naţionalitatea chineză. Toți erau auto-izolați la domiciliu, având o stare bună. Cei 17 erau monitorizați de personal de specialitate.

 

Sursa foto: mapio.net

Image
Image