fbpx

SCM Gloria Buzău a fost retrasă din campionat. Echipa va fi desființată, din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă Primăria

SCM Gloria Buzău a fost retrasă din campionat. Echipa va fi desființată, din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă Primăria

Image
Image

SCM Gloria Buzău a transmis, luni după-amiază, un comunicat prin care anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor.

Măsura este valabilă chiar “începând cu data de 19.01.2021, după informarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal”.

“Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal (echipa era finanțată exclusive de la bugetul local – n.r.).

Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.

Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!”  este anunțul directorului SCM Gloria Buzău, Ion Cazan.

Jucătorii au primit vestea luni dimineață, se pare că exact înainte de plecarea în cantonamentul de la Sărata Monetoru.

Decizia municipalității s-ar baza pe faptul că autoritățile locale se așteaptă ca, pe fondul pandemiei, încasările la bugetul local să fie mai mici cu aproximativ 6 milioane de euro

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.