UPDATE. Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Unul din bolnavi a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică alţi patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Acesta a devenit violent şi a lovit cu un obiect metalic luat din spital.
Potrivit poliţiştilor, în această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului.
De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital, au mai informat poliţiştii.
„Din verificări a rezultat că este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Săgeata care se internase voluntar. Patru dintre victime au decedat, iar alte 9 au fost transportate la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri medicale”, susţine IPJ Buzău, potrivit MEDIAFAX.
Ancheta este în desfăşurare la spital, fiind coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

UPDATE
Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, a declarat pentru MEDIAFAX că instituţia se va sesiza în privinţa tragediei de la Spitalul de Psihiatrie, însă trebuie analizate informaţiile pentru a vedea cauzele, menţionând că numărul supraveghetorilor este mic, iar consecinţele deja se văd. Potrivit sursei citate, nu se poate vorbi de un caz de malpraxis în această situaţie.
Potrivit unui comunicat, remis duminică presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul acuzat de agresiunile comise la Spitalul de Psihiatrie Săpoca este încă internat în unitatea medicală, sub paza lucrătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IPJ Buzău, pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Potrivit aceleiaşi surse, el era internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie datorită unor afecţiuni medicale cauzate de consumul de alcool.
În cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătăţii a anunţat că 9 pacienţi răniţi vor fi preluaţi şi transportaţi la spitale din Bucureşti: 2 - la Spitalul de Urgenţă Floreasca, 2 - la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti , 2 - la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon şi 3 - la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Image
Image