Stații automate de închiere a bicicletelor și 35 de kilometri de piste, la Buzău

Stații automate de închiere a bicicletelor și 35 de kilometri de piste, la Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Buzăul va avea staţii automate de închiriere a bicicletelor, mare parte din investiția de aproximativ 2,5 milioane de euro fiind sigurată din fonduri europene.

”Contractul are toate condiţiile îndeplinite. Suntem în pas cu lumea civilizată de a încuraja mersul pe jos, mersul cu bicicleta, mersul cu mijloacele de transport în comun.”, a declarat primarul Constantin Toma, pentru News.ro.

Pentru acest proiect, administrația locală va cheltui doar 155.000 de euro, cofinanțarea beneficiarului.

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, realizarea staţiilor automate de închiriere a bicicletelor face parte dintr-un proiect de mobilitate urbană. Primele staţii automate vor fi gata chiar de anul viitor, iar în paralel Primăria va continua amenajarea de piste pentru biciclete astfel încât o suprafaţă cât mai mare din oraş să fie acoperită de astfel de trasee speciale şi sigure pentru ciclişti. Primăria intenţionează ca piste de biciclete să fie pe 35 de km din oraş, pe străzile mari ale oraşului, dar şi în zonele industriale si în trei parcuri mari din oraş, mai scrie sursa citată.

Fiecare staţie va fi supravegheată video şi va avea o trusă de depanare.  Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing.

Staţiile din care buzoienii vor putea închiria bicicletele, contra unei sume modice, vor fi mobile şi vor putea fi relocate la nevoie.

Foto cu caracter ilustrativ

Image