Tânărul care și-a omorât fosta iubită prin incendiere a fost condamnat la 24 de ani de închisoare

Tânărul care și-a omorât fosta iubită prin incendiere a fost condamnat la 24 de ani de închisoare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Magistrații Tribunalului Buzău s-au pronunțat, săptămâna trecută, pe fond, în dosarul buzoianului care a șocat o țară întreagă prin crima comisă. Acesta și-a ucis fosta iubită incendiind-o.

Tânărul de 21 de ani a fost condamnat, pe fond, la 24 de ani de închisoare pentru infracţiunea de omor deosebit de grav prin cruzimi, la aproape un an de la fapta oribilă comisă chiar în apartamentul victimei. Pedeapsa este de 23 de ani de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere, dar hotărârea instanței nu este definitivă.

La începutul acestei luni, Tribunalul Buzău a decis să respingă solicitarea inculpatului, de schimbare a încadrării juridice dată faptelor din omor calificat şi distrugere în omor din culpă distrugere din culpă. În schimb, magistrații au admis, tot pe 9 ianuarie, cererea formulată de procuror şi de instanţă, din oficiu, dispunând "schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de omor calificat în infracţiunea prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. a şi h Cod pen", adică omor calificat cu premeditare, prin cruzimi, faptă care, conform legii, poate fi pedepsită cu "detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

Crima a fost comisă în februarie 2019. "Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, la data de 23.02.2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.C.M., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. În fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în dimineața zilei de 23.02.2019, a mers în apartamentul victimei N.V., asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul victimei, care a fost găsită de către lucrătorii I.S.U. Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere și carbonizare. Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri grad. II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu monoxid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul. La data de 24.02.2019 inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile", au anunțat, la vremea respectivă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

 

Image