Tarife mai mari pentru apă și canalizare, la Buzău, de la 1 ianuarie

apă și canalizare buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Buzoienii din localitățile care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău - 2008”, deci și cei din municipiul reședință de județ, vor plăti, din ianuarie, tarife mai mari pentru apă și canalizare.

Anunțul a fost făcut chiar de Compania de Apă S.A. Buzău, iar majorarea este justificată de contribuția proprie pe care aceasta trebuie să o aibă la implementarea proiectului regional de peste 350 de milioane de euro, cofinanțat din fonduri europene, Guvern și autoritățile locale.

“Pentru susținerea contribuției proprii a Companiei de Apă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 şi toate Consiliile Locale implicate au aprobat prin Hotărârea nr 19/27.11.2019 o strategie de tarifare care prevede ajustarea graduală a prețului apei potabile și a tarifului de canalizare epurare pentru perioada 2020-2025, ajustarea fiind operată la data de 1 ianuarie a fiecărui an.

În acest context, Compania de Apă SA Buzău anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile furnizate, a tarifului pentru serviciul de canalizare-epurare și a tarifelor la serviciile conexe activității de apă potabilă şi canalizare-epurare. In conformitate cu Decizia ANRSC nr. 11/31.01.2020, pentru anul 2023 propunerile de ajustare sunt pentru apa potabila 9,00%, pentru canalizare-epurare 0,50%. Tarifele serviciilor conexe se vor actualiza cu noul preț al combustibililor şi materialelor utilizate. Noile prețuri şi tarife vor cuprinde şi indicele de inflație din anul 2022 comunicat de Institutul Național de Statistică. TVA-ul aplicabil este cel in vigoare la data prezentei, de 9% la apa potabilă și canalizare şi 19% la servicii conexe”, se arată într-un anunț al Companiei de Apă Buzău.

La 1 ianuarie 2022, tarifele au crescut cu 13,20% pentru apă și cu aproape 20%pentru canalizare, astfel încât, la 1 noiembrie, potrivit datelor ANRSC citate de apavital.ro, Buzăul să aibă al treilea cel mai mare tarif la apă din țară, după Turda și Călărași.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image