Testări gratuite pentru depistarea hepatitei B și C, în 14 localități din Buzău

testări gratuite hepatita buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Proiectul LIVE(RO) 2 – EST a ajuns în județul Buzău. Pacienții pot beneficia de testare gratuită pentru depistarea hepatitei B și a hepatitei C, în cadrul programului regional de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice, secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est.

15 medici de familie din județ sunt implicați în proiectul de screening desfășurat, în această perioadă, în municipiul Buzău și alte 13 localități: Viperești, Măgura, Cernătești, Mânzălești, Bisoca, Smeeni, Padina, Boldu, Florica, Glodeanu Sărat, Sărulești, Rușețu și Pătârlagele. Programul derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași, alături de Asociația Română anti-SIDA (ARAS) și de Spitalul Clinic Județean Sfântul Spiridon din Iași, are rolul de a descoperi precoce, de a stabili un diagnostic și de a direcționa către tratament pacienții depistați cu infecții virale cu virusuri hepatice B și C. Odată depistați, pacienții vor beneficia de tratament gratuit.

„Oamenii trebuie să știe că, în urmă cu zeci de ani, pentru aceste boli nu erau tratamente ori eficiența lor era minimă, însă acum există șansa tratării acestor afecțiuni, astfel încât pacientul să ajungă să aibă o viață normală, alături de familie și la locul de muncă. E atât de important ca, în cazul unei boli, pacientul să primească rapid diagnosticul și să fie direcționat către specialiști care să-i stabilească o schemă de tratament, astfel încât bolnavul să aibă speranța că va depăși această cumpănă. De aceea, le recomand buzoienilor din localitățile în care se desfășoară campania  gratuită de testare si direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice să fie deschiși, să accepte discuția cu medicii, testarea, mai ales că e gratuită, și dacă e cazul, tratamentul”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

În cadrul programului, buzoienii se vor putea testa gratuit în vederea depistării  hepatitei B și C în următoarele cabinete medicilor de familie implicați.

Lista medicilor de familie din Buzău prin intermediul cărora sunt efectuate testările gratuite:

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image