fbpx

Cinci tineri au fost nevoiți să-și abandoneze mașina, în zona montană, după codul roșu de furtună din Buzău

Cinci tineri au fost nevoiți să-și abandoneze mașina, în zona montană, după codul roșu de furtună din Buzău

Image
Image

Cinci tineri au rămas blocați în apropierea localității Odăile, din Buzău, după ce mașina lor a rămas împotmolită pe un drum greu accesibil. Aproape de miezul nopții, aceștia au sunat la 112 și au cerut ajutor.

"Noaptea trecută, în jurul orei 23.45, prin apel 112 a fost sesizat faptul că cinci tineri au rămas cu mașina împotmolită pe un drum greu accesibil, în apropierea localității Odăile, zonă pentru care, cu cateva ore înainte a fost emisă o atenționare meteorologică Cod Roșu. Imediat, jandarmii din cadrul Detașamentului Mobil și Postului Montan Berca au plecat spre zona indicată, iar după aproximativ o oră, cei cinci tineri au fost găsiți. Deși s-a încercat deblocarea autoturismului cu sprijinul administrației publice locale, nu s-a reusit acest lucru, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, astfel cele 5 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani,  au fost conduse la domicilii în municipiul Buzău cu autospecialele Jandarmeriei, urmând ca mașina să fie recuperată când condițiile meteo vor fi  favorabile", a informat Jandarmeria Buzău.

Jandarmii montani reamintesc iubitorilor de drumeții să se documenteze temeinic înainte de a se aventura pe munte, un factor deosebit de important fiind și prognoza meteo.

 

Sursa foto: Facebook/ Buzau Meteo

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.