fbpx

Traficant de droguri prins în timp ce vindea canabis, în Buzău

Traficant de droguri prins în timp ce vindea canabis, în Buzău

Image
Image

O nouă grupare de traficanți de droguri de risc a fost destructurată de procurorii DIICOT Buzău, în urma unor acțiuni de amploare derulate săptămâna trecută în județ, dar și în București și Ilfov. Unul dintre membrii grupului a fost prin în flagrant, încercând să comercializeze canabis.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat 10 percheziții domiciliare la adrese din București și în județele Buzău și Ilfov, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Acțiunea a fost derulată după ce unu dintre inculpații vizați de anchetă a fost prins în flagrant pe raza municipiului Buzău în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 10 grame de canabis.

“Începând cu anul 2020 și până în prezent, cinci inculpați au cumpărat droguri de risc de pe raza municipiului București și au cultivat plante de canabis pe care le-au vândut către consumatori din județul Buzău. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 1.200 de grame de canabis, aproximativ 900 de semințe de canabis, 200 de grame de substanță pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile, precum și suma de 2.500 de lei. De asemenea, în județul Buzău, la una dintre locuințele percheziționate a fost descoperită o cultură indoor de canabis”, au detaliat procurorii DIICOT.

Trei persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, iar pentru doi dintre inculpați Tribunalul Buzău a admis propunerea de arestare preventivă. Față de cel de-al treilea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, B.C.C.O. Ploiești, S.C.C.O. Ilfov, B.C.C.O. București, precum și al jandarmilor din cadrul și I.J.J. Buzău și B.S.I.J. București, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.