Trei creșe din Buzău vor funcționa, prin rotație și în condiții speciale, pe durata verii

Trei creșe din Buzău vor funcționa, prin rotație și în condiții speciale, pe durata verii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

De la 1 iulie, creșele din Buzău vor fi redeschise, pe rând. Trei unități vor funcționa pe parcursul verii, potrivit unui anunț al Primăriei, în care sunt precizate și condițiile de înscriere, dar și măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și respectarea distanțării sociale.

Prima care își va deschide porțile va fi Creșa nr. 1, pe 1 iulie, care de altfel va funcționa și cel mai mult, până pe 28 august. Creșa nr. 7, din cadrul Grădiniței nr. 7 "Cei Șapte Pitici" va fi deschisă între 6 și 17 iulie, iar Creșa nr. 8, din cadrul Grădiniței nr. 8 va funcționa între 20 și 31 iulie.

Pe lângă copii după actele de identitate, autoritățile au cerut ca dosarul de înscriere să cuprindă documente precum adeverință eliberată de creșa aparținătoare, din care să rezulte că antepreșcolarul a fost înscris în anul școlar 2019-2020, adeverințe de salariat pentru ambii părinți (din care să rezulte că , în lunile iulie și august, aceștia nu beneficiază de concediu de odihnă, nu prestează muncă la domiciliu/telemuncă și nu au contractul de muncă suspendat), dar și adeverință de la Direcția de Asistență Socială Buzău (că nu beneficiază de ajutor financiar pentru plata unei bone).

Autoritățile au mai menționat că nu vor fi primiți copiii cu boli infecto-contagoase acute, cei care au febră peste 37,3 grade Celsius sau simptome respiratorii. "Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară. Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Sălile de grupă vor fi amenajate astfel încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală activităților pedagogice. Numărul de copii în grupă va fi redus, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil. Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile. Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual", se mai arată în anunțul Primăriei Buzău.

 

 

Image