Trei persoane arestate, la Buzău, într-un dosar de tâlhărie, camătă și șantaj

Trei persoane arestate, la Buzău, într-un dosar de tâlhărie, camătă și șantaj
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău au efectuat, săptămâna trecută, 11 percheziții, în municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie, camătă și șantaj. În urma acțiunii, au fost ridicate sume importante de bani, iar șapte persoane, inclusiv femei, au fost reținute.

Acțiunile au fost realizate cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități, au fost angrenați și polițiști de investigarea criminalității  economice, polițiști de ordine publică, criminaliști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.  “În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate. Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile”, potrivit detaliile oferite de IJP Buzău.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism. De asemenea, în aceeași zi, au fost puse în aducere 16 mandate de aducere.

“În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.  În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării”, a mai menționat IJP Prahova, la scurt timp după descinderi.

Trei din cele șapte persoane reținute au fost arestate preventiv.

 

 

Image