Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat 7 pui de câine pe stradă

Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat 7 pui de câine pe stradă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat din comuna Luciu, judeţul Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat 7 pui de câine. Poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe reţelele de socializare.

Potrivit g4media.ro citând IPJ Buzău, luni, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificările. Aceștia au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care a abandonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video.

Trei dintre căţei au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare iar alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, poliţiştii primind garanţia că acestora li se va oferi adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii de câine a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor. Totodată, i-au fost precizate obligaţiile legale ce îi revin ca deţinător de animale.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto g4media.ro.

Image