Un buzoian este primul român condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul nu era infectat cu Covid

Un buzoian este primul român condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul nu era infectat cu Covid
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat de 36 de ani, din localitatea buzoiană Grebănu, este primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta a fost acuzat și trimis în judecată pentru infracțiunea amintită după ce, în primăvară, a fugit din spital înainte de a primi rezultatul testului Covid.

În luna aprilie, buzoianul, care suferă de un handicap psihic, fiind un fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat, a fost internat la Spitalul Județean Buzău pentru că tușea. El a fost plasat în unul dintre containerele secției Boli Infecțioase, dar a doua zi a fugit din spital, înainte de a afla rezultatul testului pentru Covid.

La scurtă vreme a fost prins de polițiștii de la Transporturi Feroviare și reinternat. Rezultatul testului a arătat că nu era infectat cu SARS-CoV-2, pacientul având de fapt TBC. Pentru că a fugit din spital, însă, înainte de aflarea rezultatului, pe numele său a fost întocmit dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, trimis în instanță, în care Judecătoria Buzău s-a pronunțat pe 10 decembrie.

“În baza disp. art. 352 alin.1 C. pen. condamnă inculpatul Matei Strugurel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplica inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. Aplica inculpatului pedeapsa accesorie prevăzuta de art. 65 alin. 1 C.. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor si de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice si de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa se va executa în baza disp. art. 60 C. pen.. În baza disp. art. 274 alin.1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 550 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat” este soluția pe scrut publicată de Judecătoria Buzău, în acest caz, pe portalul instanțelor de judecată.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

 

Image