fbpx

Un cartier din Buzău a intrat în carantină, după ce mai multe persoane au fost infectate cu Covid-19 de un bărbat care a mers să-și viziteze socrul

Un cartier din Buzău a intrat în carantină, după ce mai multe persoane au fost infectate cu Covid-19 de un bărbat care a mers să-și viziteze socrul

Image
Image

Autorităţile din Buzău au instituit carantină pentru 14 zile în cartierul Poștă, din municipiul reședință de județ, acolo unde au fost confirmate, în ultimele zile, 20 de cazuri de coronavirus, inclusiv la copii. Cei 2.000 de locuitori vor fi aprovizionate de autorităţile locale cu alimente şi cu produse de strictă necesitate.

"În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii. Cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București.

Cartierul carantinat are o populație de circa 2.000 de locuitori. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale", a anunțat, luni diminață, prefectul de Buzău, Leonard Dimian.

Anterior, Prefectura a anunțat că județul se confruntă cu "un caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei."

"În ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

Pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală", au detaliat reprezentanții Prefecturii Buzău.

 

– Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora."

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.