Un nou contract din fonduri europene semnat de Buzău

Un nou contract din fonduri europene semnat de Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Buzău a semnat, în luna iunie, contractul pentru finanțarea, din fonduri europene, a unui proiect care vizează reabilitarea infrastructurii din municipiu.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru bicicliști, pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Buzău” face parte din Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Buzău și va contribui la creșterea numărului de persoane care utilizează transportul public și al celor care se deplasează cu bicicleta sau pe jos, au explicat reprezentanții ADR Sud-Est.

Obiectivul presupune crearea de benzi de circulatie dedicate transportului public, cu o lungime totala de 7691 m, repararea a 162.000 mp de carosabil și a 57.000 mp de trotiare, plus construirea a peste 10.000 m de piste pentru bicicliști. Prin realizarea acestuia, inițiatorii se așteaptă la o reducere a emisiilor de GES (gaze cu efect de seră) cu 1,7% în primul an după finalizarea implementării proiectului.

"Primăria Municipiului Buzău a mai semnat încă un contract finanțat de U.E. cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud Est - director general doamna Luminița Mihailov, în valoare de circa 18 milioane de euro. Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău. Cele trei străzi sunt: Bulevardul Unirii, Strada Transilvaniei până la Fabrica de Bere Ursus și Bulevardul Industriilor. Sperăm ca cel târziu în această toamnă să începem efectiv lucrările de execuție", a declarat primarul Constantin Toma.

Acesta a reamintit că Buzăul a atras direct, în decurs de trei ani, peste 48 de milioane de euro din fonduri UE, iar prin intermediul Companiei de Apă, pentru investiții în infrastructura de apă și canalizare din municipiul Buzău, încă 75 de milioane de euro.

"În acest moment lucrăm deja la viitorul program de finanțare de la U.E., pe perioada 2021-2026, unde sperăm să atragem direct peste 130 de milioane de euro, pentru proiecte ce vor schimba definitiv Buzăul în bine", a anunțat edilul.

 

 

Image
Image