fbpx

Un primar din Buzău, condamnat definitiv, a fost repus în funcție după o contestație în anulare

Un primar din Buzău, condamnat definitiv, a fost repus în funcție după o contestație în anulare

Image
Image

Curtea de Apel Ploiești a admis “în principiu” contestația în anulare formulată de Dumitru Mitroiu față de condamnarea definitivă pronunțată anul trecut de aceeași instanță, pentru abuz în serviciu. În această bază, și Tribunalul  Buzău i-a dat câștig de cauză edilului, la solicitarea de suspendare a ordinul de prefect prin care era suspendat din funcție.

Unul dintre cei mai longevivi primari din Buzău, edilul din Cislău, Dumitru Mitoriu, a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2011, de Curtea de Apel Ploiești, la 2 ani și 8 luni  de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, acuzații care i-au fost aduse în legătură cu acordarea sporurilor de vechime şi de fidelitate primarului şi viceprimarului comunei Cislău în intervalul ianuarie-decembrie 2012. În vara acestui an, însă, Mitroiu a depus la CA Ploiești o contestație în anulare. “În baza art.431 rap. la art.426 alin.1 lit.b Cod procedură penală, admite în principiu contestația în anulare formulată de condamnatul Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare. Definitivă” este soluția pe scurt a Curții de Apel Ploiești.

Judecarea cauzei are următorul termen pe 9 noiembrie.

Între timp, însă, primarul a cerut Tribunalului Buzău suspendarea actului prin care era suspendat din funcție și a avut, din nou, câștig de cauză. “Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mitroiu Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judeţului Buzău, Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 828/ 26.11.2021, emis de pârâtul Prefectul Judeţului Buzău, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare” este soluția pe scurt dată de Tribunalul Buzău și publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.