Un tânăr care și-a ucis prin incendiere fosta iubită, și-a aflat sentința: 24 de ani de închisoare

Un tânăr care și-a ucis prin incendiere fosta iubită, și-a aflat sentința: 24 de ani de închisoare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

A fost pronunțată prima sentință în cazul tânărului care și-a ucis fosta iubită prin incendiere. Cosmin Dan a fost judecat pentru omor prin cruzimi, după ce şi-a stropit cu benzină fosta iubită şi i-a dat foc, provocându-i moartea. Decizia primei instanțe nu este definitivă.

Potrivit Știri de Buzău, joi, s-a încheiat procesul în care Cosmin Dan este judecat pentru uciderea fostei sale iubite, Valentina Nica.

A fost nevoie de şase termene pentru ca judecătoarea de caz să decidă ca inculpatul să execute 24 de ani de închisoare pentru fapta sa.

Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere.

În acelasi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160 de mii de lei care vor ajunge la părinţii victimei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Avocatul lui Cosmin Dan va ataca sentinţa, următoarea fază a procesului urmând a se judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

În noaptea de 22 spre 23 februarie 2019, supărat că Valentina Nica ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.
Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice.
Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.

Sursă foto Știri de Buzău.

Image