VIDEO – Drumul spectaculos care va face legătura între județele Prahova și Buzău este aproape gata. Investiția se ridică la 3,5 milioane de euro

dj 102c buzau prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că lucrările de modernizare a DJ 102C Cislău - Buda Crăciunești – limita cu județul Prahova sunt aproape de finalizare.

 

“O mare parte a acestui DJ nu a fost niciodată asfaltată. Este un proiect complex, cu multe consolidări, are o lungime de peste 11 km și este finanțat din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău. Reabilitarea lui deschide și calea dezvoltării unei zone superbe, cu un mare potențial turistic, cu trasee turistice care pot încânta pe oricine. Un loc de seamă în istoria locului îl are Doamna Neaga, fiica lui Vlaicu Clucerul din Cislău și soția lui Mihnea Turcitul, domn al Țării Românești”, a declarat Petre Emanoil Neagu, în luna iunie, la începerea lucrărilor.

Drumul intră în Prahova pe la Lapoș și continuă până la Sângeru, coborând apoi prin Apostolache,  Iordăcheanu, Urlați, până la Albești, unde se termină la intersecția cu DN 1B. Proiectul de modernizare a fost derulat însă de Consiliul Județean Buzău, pe o distanță de 11,3 kilometri, până la limita cu județul Prahova. Investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, fiind asigurată din bugetul județului.

Mare parte a drumului fiind prin pădure, pe un fost drum forestier. Tronsonul a fost consolidat, balastat şi, mai mult de jumătate, asfaltat pentru prima dată.

Traseu turistic

Potrivit președintelui CJ Buzău, reabilitare acestui drum va contribui la revitalizarea turismului în judeţul Buzău. Petre Emanoil Neagu a anunțat inclusiv că intenționează să încheie un parteneriat cu comuna Cislău, pentru realizarea unui drum de acces modern către vestigiile din zonă.

 

 

Image