VIDEO | “Afaceri” de familie. Patru persoane au câștigat un milion de lei din proxenetism și ghicit

VIDEO | “Afaceri” de familie. Patru persoane au câștigat un milion de lei din proxenetism și ghicit
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mai multe percheziții au fost derulate, marți, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Acțiunile au vizat bănuiți de proxenetism, lovire sau alte violenţe  și înșelăciune, prin metoda ghicitului, iar patru persoane au fost reținute pentru fapte comise în ultimii cinci ani.

 

Cele cinci percheziții au fost derulate la adrese din județul și au urmărit adunarea de probe privind fapte comise de două femei și doi bărbați, din 2016 până în prezent.

„În perioada 2016 – 2022, doi bărbați, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfășurat activități de proxenetism, prin înlesnirea și încurajarea practicării prostituției de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în urma materialului probator administrat, a reieşit că, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate.

Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei”, precizează Inspectoratul General al Poliției Române.

Patru persoane reținute pentru proxenetism și înșelăciune

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3 autoturisme de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri și documente, medii de stocare, dar și bunuri susceptibile a face obiectul activității infracționale, mai menționează sursa citată.

12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri, iar patru dintre ele și-au petrecut noaptea după gratii.

“Față de cei doi bărbați, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism, iar față de cele două femei, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ghicit”, a mai precizat sursa citată.

Anchetatorii cer arestarea preventive a celor implicați.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image