fbpx

VIDEO 🎦 Șase inele de circulație și peste 1.000 ha în plus în intravilan, la Buzău

VIDEO 🎦 Șase inele de circulație și peste 1.000 ha în plus în intravilan, la Buzău

Image
Image

La Buzău au început dezbaterile privind conceptul care va sta la baza noului Plan Urbanistic General al municipiului. Autoritățile locale vor să introduce în intravilanul localității o suprafață importantă și să creeze șase inele de circulație, din care două în afara orașului. Planurile urmăresc să pună în valoare o serie de obiective, inclusiv viitoarea autostradă A7.

Dezbaterea de săptămâna trecută a fost prima din seria de trei planificate să aibă loc până la finalul anului, privind ,,Conceptul general de planificare spațială și dezvoltare urbană a municipiului Buzău" aferent noului Plan Urbanistic General (PUG).

“Noul Plan Urbanistic General este contractat de un consorțiu de arhitecți și specialiști în urbanism de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» și compania Abagiu Global Services.

Acest nou PUG își propune să contribuie cât mai mult la «atingerea» viziunii de dezvoltare a orașului nostru «Buzău - oraș magnet» având la bază următorii «stâlpi»:

  1. Buzăul prosper - economia urbană a orașului;
  2. Buzăul conectat - circulația și căile de comunicații ale orașului;
  3. Buzăul verde - economia circulară, spațiile verzi și metabolismul orașului;
  4. Buzăul coerent - morfologia urbană a orașului;
  5. Buzăul deschis - sistemul GIS în administrație.

Vor mai urma până la sfârșitul anului încă două dezbateri, una cu specialiștii și una cu dumneavoastră, cetățenii Buzăului”, a detaliat primarul Constantin Toma.

Acesta a dezvăluit și câteva puncte de reper avute în vedere în cadrul acestor demersuri.

“Prin noul PUG proiectăm pentru viitor 6 inele de circulație, din care două în afara orașului și mărirea suprafeței de intravilan cu 1263 hectare. Vom mări mult spațiile verzi. Se va mări și partea de zonă economică, la 27%, cu un plus de 680 de hectare. Încercăm în sud, între actuala zonă industrială și viitoarea autostradă să creăm un intravilan în care să avem un potențial mare de dezvoltare economică.

Noul PUG trebuie să pună în valoare viitoarea autostradă A7 dar și canalul Iazul Morilor și lunca Buzăului aflată pe teritoriul administrativ al orașului nostru.

Sperăm ca până la jumătatea anului viitor să avem toate avizele de la toate ministerele și Hotărârea de Guvern pentru aprobarea PUG-ului Municipiului Buzău”, a declarat Toma.

Primarul nu a renunțat nici la ideea ca orașul să aibă propriul aeroport civil, obiectiv prins de asemenea în PUG.

“Acest concept se cuplează direct la ceea ce înseamnă viziunea de dezvoltare a orașului Buzău, «Buzăul, oraș magnet până în 2030». Este o dezvoltare echilibrată, care va însemna 27% pentru zone de locuit, 27% pentru zone economice și sper să atingem și acel obiectiv, cel puțin 100 mp de spațiu verde/locuitor, ceea ce ne-ar aduce pe primul loc în România”, a subliniat edilul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.