VIDEO ­čÄŽ ╚śase inele de circula╚Ťie ╚Öi peste 1.000 ha ├«n plus ├«n intravilan, la Buz─âu

pug buz─âu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La Buz─âu au ├«nceput dezbaterile privind conceptul care va sta la baza noului Plan Urbanistic General al municipiului. Autorit─â╚Ťile locale vor s─â introduce ├«n intravilanul localit─â╚Ťii o suprafa╚Ť─â important─â ╚Öi s─â creeze ╚Öase inele de circula╚Ťie, din care dou─â ├«n afara ora╚Öului. Planurile urm─âresc s─â pun─â ├«n valoare o serie de obiective, inclusiv viitoarea autostrad─â A7.

Dezbaterea de s─âpt─âm├óna trecut─â a fost prima din seria de trei planificate s─â aib─â loc p├ón─â la finalul anului, privind ,,Conceptul general de planificare spa╚Ťial─â ╚Öi dezvoltare urban─â a municipiului Buz─âu" aferent noului Plan Urbanistic General (PUG).

ÔÇťNoul Plan Urbanistic General este contractat de un consor╚Ťiu de arhitec╚Ťi ╚Öi speciali╚Öti ├«n urbanism de la Universitatea de Arhitectur─â ╚Öi Urbanism ┬źIon Mincu┬╗ ╚Öi compania Abagiu Global Services.

Acest nou PUG ├«╚Öi propune s─â contribuie c├ót mai mult la ┬źatingerea┬╗ viziunii de dezvoltare a ora╚Öului nostru ┬źBuz─âu - ora╚Ö magnet┬╗ av├ónd la baz─â urm─âtorii ┬źst├ólpi┬╗:

  1. Buzăul prosper - economia urbană a orașului;
  2. Buz─âul conectat - circula╚Ťia ╚Öi c─âile de comunica╚Ťii ale ora╚Öului;
  3. Buz─âul verde - economia circular─â, spa╚Ťiile verzi ╚Öi metabolismul ora╚Öului;
  4. Buzăul coerent - morfologia urbană a orașului;
  5. Buz─âul deschis - sistemul GIS ├«n administra╚Ťie.

Vor mai urma p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului ├«nc─â dou─â dezbateri, una cu speciali╚Ötii ╚Öi una cu dumneavoastr─â, cet─â╚Ťenii Buz─âuluiÔÇŁ, a detaliat primarul Constantin Toma.

Acesta a dezvăluit și câteva puncte de reper avute în vedere în cadrul acestor demersuri.

ÔÇťPrin noul PUG proiect─âm pentru viitor 6 inele de circula╚Ťie, din care dou─â ├«n afara ora╚Öului ╚Öi m─ârirea suprafe╚Ťei de intravilan cu 1263 hectare. Vom m─âri mult spa╚Ťiile verzi. Se va m─âri ╚Öi partea de zon─â economic─â, la 27%, cu un plus de 680 de hectare. ├Äncerc─âm ├«n sud, ├«ntre actuala zon─â industrial─â ╚Öi viitoarea autostrad─â s─â cre─âm un intravilan ├«n care s─â avem un poten╚Ťial mare de dezvoltare economic─â.

Noul PUG trebuie să pună în valoare viitoarea autostradă A7 dar și canalul Iazul Morilor și lunca Buzăului aflată pe teritoriul administrativ al orașului nostru.

Sper─âm ca p├ón─â la jum─âtatea anului viitor s─â avem toate avizele de la toate ministerele ╚Öi Hot─âr├órea de Guvern pentru aprobarea PUG-ului Municipiului Buz─âuÔÇŁ, a declarat Toma.

Primarul nu a renun╚Ťat nici la ideea ca ora╚Öul s─â aib─â propriul aeroport civil, obiectiv prins de asemenea ├«n PUG.

ÔÇťAcest concept se cupleaz─â direct la ceea ce ├«nseamn─â viziunea de dezvoltare a ora╚Öului Buz─âu, ┬źBuz─âul, ora╚Ö magnet p├ón─â ├«n 2030┬╗. Este o dezvoltare echilibrat─â, care va ├«nsemna 27% pentru zone de locuit, 27% pentru zone economice ╚Öi sper s─â atingem ╚Öi acel obiectiv, cel pu╚Ťin 100 mp de spa╚Ťiu verde/locuitor, ceea ce ne-ar aduce pe primul loc ├«n Rom├óniaÔÇŁ, a subliniat edilul.

Urm─âre┼čte pagina de Facebook┬áÔÇ×TelegramaÔÇŁ pentru ┼čtiri ┼či analize de ultim─â or─â!

Image