fbpx

VIDEO 🎦 Buzoian arestat pentru proxenetism, după ce ar fi exploatat fete în Spania, Germania şi Italia

VIDEO 🎦 Buzoian arestat pentru proxenetism, după ce ar fi exploatat fete în Spania, Germania şi Italia

Un bărbat de 42 de ani din judeţul Buzău a fost arestat preventiv, în urma unor percheziţii efectuate miercuri într-un dosar de proxenetism (Foto: IPJ Buzău)

Image
Image

Un bărbat de 42 de ani din judeţul Buzău a fost arestat preventiv, în urma unor percheziţii efectuate miercuri într-un dosar de proxenetism. Anchetatorii susţin că respectivul ar fi dus "la produs", în ultimii zece ani, fete în ţară, dar şi în Spania, Italia şi Germania.

Cu banii obţinuţi din proxenetism, acesta şi-ar fi cumpărat mai multe locuinţe în Buzău şi Brăila, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, într-un comunicat de presă transmis miercuri. În locuinţele acestuia, anchetatorii au descoperit mai multe arme, dar şi o sumă totală de aproximativ 31.000 de euro.

20 de persoane au fost aduse la audieri.

Percheziţii în Buzău şi Brăila, într-un dosar de proxenetism

"La data de 23 august a.c., poliţişti de la Poliţia oraşului Pogoanele şi secţiile de poliţie rurale arondate, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Buzău, au efectuat două percheziţii domiciliare la un bărbat, în vârstă de 42 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de proxenetism. Activităţile au fost desfăşurate în județele Buzău și Brăila, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Pogoanele. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două laptopuri, o tabletă, cinci telefoane mobile,  29.000 de euro și 10.000 de lei. Totodată, a fost indisponibilizat un autovehicul, estimat la 50.000 de euro, în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul IPJ Buzău.

"Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2012, bănuitul ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul României, Spaniei, Germaniei şi Italiei de către trei tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, din Buzău şi Brăila. Bărbatul ar fi obţinut în acest mod bani prin care ar fi achiziţionat imobile în cele două judeţe şi autoturisme de lux, prejudiciul fiind estimat la 400.000 de euro", mai precizează IPJ Buzău.

Bărbatul de 42 de ani a fost iniţial reţinut pentru proxenetism, iar ulterior a fost adus în faţa instanţei, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, respectiv al Direcției Operațiuni Speciale şi al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliţiei Române, mai precizează IPJ Buzău.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.