fbpx

VIDEO | Descinderi ale mascaţilor la 12 persoane care ar fi vândut droguri şi etnobotanice în Buzău şi Brăila

VIDEO | Descinderi ale mascaţilor la 12 persoane care ar fi vândut droguri şi etnobotanice în Buzău şi Brăila

DIICOT efectuează joi percheziţii la mai multe persoane suspectate că au vândut droguri de mare risc şi produse cu efect psihoactiv în Buzău şi Brăila (Foto: DIICOT)

Image
Image

DIICOT efectuează joi percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate că au vândut droguri de risc şi de mare risc şi produse cu efect psihoactiv în Buzău şi Brăila.

12 persoane sunt vizate. Acestea sunt bănuite că s-ar fi ocupat de depozitarea şi manipularea drogurilor în mai multe localităţi din judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi, a anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, într-un comunicat de presă transmis joi.

Cercetările sunt coordonate de procurorii din Buzău.

12 persoane audiate în dosarul de trafic de droguri din Buzău şi Brăila

"La data de 16.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău efectuează 21 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău, Galați și Brăila într-o cauză vizând activitatea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, în forma continuată și de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, în formă continuată. În cauză, s-a reținut că, în perioada 2022 – februarie 2023, pe raza județelor Buzău, Galați, Vrancea și Brăila, a acționat un grup infracțional organizat, format din 12 membri, care au procurat, transportat, depozitat, manipulat, ambalat şi comercializat, către consumatori din județele Brăila și Buzău, droguri de risc și mare risc și substanțe cu efecte psihoactive. Sunt puse în executare 12 mandate de aducere, suspecții urmând a fi conduși pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Buzău", a anunţat DIICOT.

"Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Brăila, B.C.C.O. Ploiești, B.C.C.O. Galați si al jandarmilor din cadrul I.J.J. Buzău, I.J.J. Brăila și Grupării Militare de Jandarmi Galați.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se mai precizează în comunicatul transmis joi de DIICOT, care a fost însoţit şi de câteva imagini din timpul percheziţiilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.