VIDEO | Incendiu uriaș la un depozit de la marginea Buzăului. Populația a fost avertizată prin RO-ALERT

VIDEO | Incendiu uriaș la un depozit de la marginea Buzăului. Populația a fost avertizată prin RO-ALERT
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un incendiu cu degajare mare de fum a izbucnit marți, în jurul prânzului, la un depozit cu materiale reciclabile. Flăcările au cuprins hala în care se afla depozitul unui operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de tipe DEEE (deșeuri electrice, deșeuri electronice, deșeuri electrocasnice, cabluri electrice, conductori și cablaje auto etc).

Un fum negru, gros, se ridică de la locul incendiului de pe Șos. Pogoanele, care afectează, se pare, o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

ISU Buzău a anunțat că intervine cu patru autospeciale de pompieri și o autoscară mecanică, stingerea flăcărilor fiind îngreunată de prezența unei cantități mari de material combustibil și de degajarea mare de fum.

De asemenea, ISU a emis o avertizare RO-ALERT, îndemnând populația să ocolească zona afectată și să lase libere căile de acces, pentru echipajele de intervenție. Oamenii sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților, inclusiv în cazul în care este dispusă evacuare, și să ia măsuri de autoprotecție, prin închiderea ușilor și a ferestrelor, astuparea găurilor de aerisire și oprirea aparatelor de aer condiționat.

Potrivit mesajului, este afectată zona industrială, mai precis un depozit al SC ROMRECYCLING. Martorii spun, însă, că fumul gros este vizibil de la câțiva kilometri distanță.

UPDATE - Incendiul s-a extins, afectând o suprafață de 1.500 mp. Opt autospeciale de stingere și un echipaj cu autoscara mecanică acționează, acum, la fața locului.

UPDATE - Pompieri de la ISU Prahova, dar și din Vrancea au fost mobilizați pentru stingerea incendiului de la Buzău.

 

 

Image