fbpx

VIDEO - Pompierii buzoieni se luptă, de duminică, pentru stingerea unui incediu izbucnit înn pădurea la de Mânzălești

VIDEO - Pompierii buzoieni se luptă, de duminică, pentru stingerea unui incediu izbucnit înn pădurea la de Mânzălești

Image
Image

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, au intervenit în cursul zilei de ieri, pe timpul nopții, dar și astăzi pentru localizarea și stingerea unui incendiu de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești, anunță ISU Buzău.

"Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere.  Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile", au transmis reprezentanții Inspectoratului.

Aceștia au menționat, luni dimineață, că incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, "făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere".

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din...

Publicată de ISU Buzau pe Duminică, 23 august 2020

Sursa imagini: ISU Buzău

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.