fbpx

VIDEO Primii pași pentru realizarea Spitalului Municipal Buzău

VIDEO Primii pași pentru realizarea Spitalului Municipal Buzău

Image
Image

Un teren de peste 24.000 mp a fost donat municipiului Buzău de Fundația Umanitară Agrinvest, pentru construirea viitorului spital municipal. O hotărâre pentru aprobarea primirii donației a fost aprobată de Consiliul Local în cursul săptămânii trecute.

Acordul de parteneriat care prevede donarea celor 2,5 hectare de teren, încheiat între Fundația Umanitară Agrinvest și Municipiul Buzău, stabilește destinația suprafeței care face obiectul acestei înțelegeri, evidențiind faptul că este vorba despre cooperarea între cele două entități pentru implementarea proiectului “Realizare complex de sănătate – Spital Municipal”. În zonă ar urma să fie construite, pe lângă unitatea sanitară, și locuințe colective pentru personalul angajat, dar și un centru pentru bătrâni, cu unități de cazare, spațiu de alimentație publică, săli de tratament, spații recreative și spații pentru activități conexe de mica producție.

Partenerul municipalității se obligă, prin acordul în cauză, ca în primă etapă să doneze terenul cu o suprafață de 24.134 mp, urmând ca, ulterior, “în funcție de necesitățile reale ale proiectului”, aceeași fundație să asigure transmiterea unei suprafețe suplimentare de până la 46.968 mp, teren liber de orice sarcini. Același partener, “periodic și în limita fondurilor disponibile, va susține financiar demararea și derularea proiectului precum și execuția construcțiilor și a achiziționării dotărilor necesare funcționării complexului, prin donații exclusiv su dume de bani”.

Acordul mai prevede un termen de șapte ani de la data semnării acestuia, interval în care dacă “proiectul nu se realizează se va putea ajunge la rezoluțiunea de plin drept (…), potrivit opțiunii oricăreia dintre părți, considerându-se că acesta (acordul – n.r.) nu a avut niciodată loc”.

“Am aprobat în ședința Consiliului Local al Municipiului Buzău, două hotărâri foarte importante, una dintre ele privind acceptarea unei donații de circa 2,5 hectare de teren, pentru construirea Spitalului Municipal Buzău. Această donație se face din partea Fundației Umanitare Agrinvest, la inițiativa unui om minunat ce dorește binele comunității buzoiene, dar fără să-și facă publicitate prin aceasta. Aici, vom mai construi pe un teren vecin, un centru tip «sat pentru bătrâni», pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

A doua hotărâre CL se referă la transferul gratuit al secției de la Buzău a Spitalului CFR Galați, fiind de fapt primul pas în a avea Spital Municipal.

După realizarea construcției spitalului nou pe terenul primit, vom transfera toate activitățile  Spitalului CFR în această nouă locație, unde vom avea și alte facilități moderne”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.