fbpx

VIDEO Trei grădinițe din Buzău vor beneficia de amenajări după modelul finlandez

VIDEO Trei grădinițe din Buzău vor beneficia de amenajări după modelul finlandez

Image
Image

Trei spații de educare și recreere inspirate de modelul finlandez și șase locuri de joacă noi vor fi realizate la Buzău, în următoarele luni.

“Până la sfârșitul anului, spațiile exterioare generoase ale Grădinițelor Nr. 7 «Cei 7 pitici», Nr. 9 din Micro 5 și Nr. 18 din Broșteni, vor fi transformate în spații de educație și recreere, asemănătoare celor din Finlanda.

Multe dintre activitățile didactice se vor realiza în aer liber, copiii bucurându-se astfel de jocuri educative, în permanent contact cu natura.

Dacă rezultatele sunt bune vom putea continua cu amenajarea spațiilor libere de la toate grădinițele din oraș”, a declarant primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Pe lângă aceste amenajări, administrația locală a semnat, săptămâna trecută, și contractul pentru realizarea a șase noi locuri de joacă pe raza municipiului. Acestea vor fi gata până în primăvara anului viitor, spune edilul.

Contractul se referă la amenajarea de locuri de joacă pe Aleea Insulei - Bloc 3A; Bloc 34 - cartier Alexandru Marghiloman; Bloc 28/1 - cartier Dorobanți 1; curte interioară Blocuri I - cartier Broșteni; Obelisc - Parc Crâng; mese de șah - Parc Crâng.

În 2021, municipiul Buzău a marcat o nouă premieră națională în domeniul educației, prin implementarea proiectului-pilot ,,Clase de inspirație finlandeză”. Pentru că s-a dovedit un succes, numărul acestora a fost dublat, în acest an. “În 2022, am finalizat în premieră națională, primul an de implementare a claselor de inspirație finlandeză pentru 2000 de copii, urmând ca acum ajungem la 4000 de elevi ce vor beneficia de cel mai eficient sistem de educație din lume”, anunța edilul la începutul anului școlar 2022 -2023.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.