Încă un mare oraș din România rămâne fără apă caldă

apă caldă ploiești
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Constănțenii rămân fără apă caldă, în perioada 16 - 31 august. Măsura va fi luată pentru derularea unor lucrări la reţeaua de transport a agentului termic.

 

Primăria Constanța a anunțat, joi, că furnizarea apei calde va fi întreruptă timp de două săptămâni, la nivelul municipiului.

"Având în vedere că în această perioadă, în scopul pregătirii sistemului de termoficare pentru sezonul rece, se impune executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii a instalaţiilor de producere a energiei termice din CET Palas şi a celor de transport şi distribuţie aflate în administrarea Termoficare Constanţa SRL fiind totodată necesare opriri tehnologice solicitate de constructor pentru derularea programului de investiţii de modernizare a reţelei de transport a agentului termic primar, vă informăm că în perioada 16.08.2022-31.08.2022 va fi oprită furnizarea apei calde de consum în municipiul Constanţa", se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa.

Conform sursei citate, lucrările la sistemul de termoficare reprezintă investiţii necesare pentru modernizarea sistemului de termoficare.

"Vă asigurăm că toate eforturile depuse de municipalitate împreună cu cei doi operatori locali de termoficare sunt îndreptate în direcţia realizării unui sistem performant de alimentare centralizată cu energie termică, care să asigure constănţenilor confortul termic dorit, la un preţ accesibil şi cu un impact minim asupra mediului, ca efect al proiectelor de investiţii în curs de derulare şi de perfomanţa noilor tehnologii din domeniu", se mai arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

La Ploiești, o măsură identică este în vigoare de la 1 august, pentru cel puțin de 30 zile. Aici sunt afectate aproximativ 55.000 de apartamente, cu 130.000 de persoane.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image