"Șah în școală", încă un proiect pentru comunitate susținut de Rompetrol

"Șah în școală", încă un proiect pentru comunitate susținut de Rompetrol
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

160 de copii din nouă localități au participat, pe 12 februarie, la primul concurs de șah din cadrul proiectului național susținut de Rompetrol ”Șah în școală”. Competiția a fost organizată la nivelul județului Constanța.

 

Competiția s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”George Enescu” din Năvodari și a reunit concurenți din  Ostrov, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar, Mangalia, Techirghiol, Constanța, Năvodari, Galați. A fost cea mai mare competiție județeană de șah dedicată celor mici.

90 de copii sunt elevi la cele trei școli gimnaziale din Năvodari, 25 fiind chiar membri ai secției de șah a CS Năvodari.

Participarea la astfel de concursuri  este gratuită, iar echipa ”Șah în școală” a pregătit numeroase premii pentru participanți: diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și altele.

Proiectul “Șah în școală”, susținut de Rompetrol, a fost lansat în 2021 și este una dintre inițiativele care își propun să promoveze sportul minții în unitățile de învățământ, educarea copiilor prin șah, îmbunătățirea încrederii în forțele proprii si dezvoltarea spiritului civic.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Image